dinsdag, 11. maart 2008 - 15:42

Boomfeestdag 2008 in Foxhol

Hoogezand - Sappemeer

Op woensdag 19 maart aanstaande zal wethouder F.J.A. Luijckx van Milieu de opening verrichten van de Boomfeestdag 2008 in Hoogezand-Sappemeer. Aan de Korte Groningerweg op bedrijventerrein Schiereiland Foxhol zullen de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 van de W.A. Scholtenschool uit Foxhol aansluitend een zogenoemd bosplantsoen gaan planten.

De leerlingen zullen per tweetal bomen gaan planten op een hoeklocatie aan de Korte Groningerweg (tegenover Autoservice Fair). De locatie is opgedeeld in zes plantvakken waarin al plantgaten zijn voorbereid. Medewerkers van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en Trio-bedrijven assisteren de leerlingen met het planten.

Na de opening door wethouder Luijckx lopen de leerlingen naar het toegewezen vak. Naar verwachting is de aanplant omstreeks om 11.30 uur afgerond en is er voor de kinderen chocolademelk met koek. Bovendien krijgen alle leerlingen nog een leuk aandenken aan deze dag.

Jaarlijks doen er in Nederland ongeveer 400 gemeenten, dat is 75%, mee aan de Boomfeestdag met in totaal ongeveer 110.000 kinderen en 30.000 volwassenen. Boomfeestdag staat hiermee op de 12e plaats in de Top 20 van grootste landelijke evenementen.
Provincie:
Tag(s):