maandag, 21. januari 2008 - 16:32

Borduren, breien en naaien steeds populairder

Zwolle

Dat het handwerken weer in de lift zit, bewijst de Handwerkbeurs maar weer eens. Mensen, en ook de jeugd, is massaal weer aan het breien, borduren en kruipt met plezier achter de naaimachine. Alweer voor de 5e maal vindt deze beurs plaats in de IJsselhallen te Zwolle, dit maal van vrijdag 1 februari tot en met zondag 3 februari 2008.

De Handwerkbeurs staat garant voor alles wat met textiel en het zelf maken van artikelen met textiel te maken heeft. Voornamelijk het breien is weer enorm populair, diverse verkoopstandjes met de mooiste wol en patronen ontbreken dan ook niet. De Stitch 'n Bitch scène is ook vertegenwoordigd om de bezoekers de vele voordelen, tips en trucks van het breien te laten zien. Zij organiseren ook de Beginnercorner waar mensen die nog niet zo goed kunnen breien, de kneepjes kunnen leren.

Tussen alle hobbybeurzen, waar het voornamelijk draait om kaartjes maken en papier, is de Handwerkbeurs een verademing voor liefhebbers van textiel handwerken. Daar waar vele traditionele handwerkwinkels verdwijnen in Nederland, kan men op de beurs terecht voor alle materialen. Meer dan 100 verkoopstands op het gebied van borduren, quilten, punchen, weven, hardanger, kantklossen, kralen en sieraden, tapisserie en textiel zijn vertegenwoordigd en zullen u alle nieuwigheden kunnen laten zien. Tevens is er veel aandacht voor 'zelf maak mode' door de grote merken met naai-, borduur- en lockmachines, zoals Bernina, Husqvarna, Pfaff, Janomé en Brother. Maak uw eigen kleding en u hebt iets unieks in huis!
Categorie:
Tag(s):