zaterdag, 6. december 2008 - 22:43

Borger heeft eerste Mensenrechtenplein van Nederland

Borger

Borger heeft sinds zaterdag het eerste officiële Mensenrechtenplein van Nederland. Het tot dusver naamloos pleintje in het centrum van Borger op de kruising Hoofdstraat met de Grote Kerk, naast Snackbar Kwalitaria van der Laan kreeg deze bijzondere status. In het bijzijn van PvdA raadslid Peter Zwiers en tientallen belangstellenden onthulde Burgemeester Marco Out van de gemeente Borger-Odoorn samen met Roelie van der Blom, één van de vijf werkgroep leden van de Amnestiewerkgroep Borger het naambordje.

Joke van der Werff van de Amnestiewerkgroep hoopt dat het Mensenrechtenplein een plek wordt waar mensen even stil staan bij de mensenrechten. De aanleiding voor het Mensenrechtenplein is het feit dat zestig jaar geleden de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is opgesteld.

De Amnestiewerkgroep Borger houdt al vele jaren haar boekenmarkt en andere acties op het plein zoals de jaarlijkse fakkelwake. Woensdag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens hoopt Joke van der Werff dat vele mensen naar het Mensenrechtenplein komen waar tijdens een fakkelwake wordt stilgestaan bij de mensenrechten.

Ter gelegenheid hiervan is het kinderboek 'Vrij ' uitgegeven. Een boek waar bekende illustratoren uit de hele wereld aan hebben meegewerkt. Burgemeester Marco Out kreeg uit handen van Joke van der Werff een exemplaar uitgereikt. Ook de bibliotheek in Borger krijgt een exemplaar van het boek, daarmee hoopt de werkgroep ook bij de jeugd de mensenrechten onder de aandacht te brengen.
Provincie:
Tag(s):