zondag, 28. september 2008 - 14:01

Bos bespreekt problemen rond Fortis

Amsterdam

Minister van Financiën Wouter Bos en de president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink zijn zondagavond aanwezig bij besprekingen in Brussel over de toekomst van Fortis. Dit heeft het ministerie van van Financiën zondagavond laten weten.

Minister Bos heeft was ook al zaterdagavond bij de Nederlansche bank in Amsterdam aanwezig bij overleg met leden van de directie over de in de problemen geraakte bankverzekeraar Fortis. Ook in België wordt dit weekend door het kernkabinet en vertegenwoordigers van de Belgische Nationale Bank en de CBFA koortsachtig overleg gepleegd om te komen tot een oplossing voor Fortis.

De financiële situatie van Fortis kwam eerder al in de problemen door de te dure overname van delen van ABN Amro. De huidige kredietcrisis betekent dan ook voor Fortis dat er wat moet gebeuren om niet ten onder te gaan.

Het in nood verkerende Fortis wil voordat zondagavond de beurzen in Australië en het Verre Oosten opengaan, een oplossing presenteren voor de problemen meldt de Belgische krant De Tijd zondag op haar website.

Mogelijke oplossingen
Van de mogelijke oplossingen zou de verkoop van ABN Amro Nederland er één zijn. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden waarbij Fortis geheel of gedeeltelijk zou worden overgenomen. Mogelijke partijen die hierbij een rol zouden kunnen spelen zijn ING en de Franse bank BNP Paribas.

Topman uit functie gezet
Vrijdag nog maakte Fortis bekend dat zij de tijdelijke CEO Herman Verwilst uit zijn functie had gezet. Filip Dierckx heeft zijn functie overgenomen.
Categorie:
Tag(s):