woensdag, 15. oktober 2008 - 16:43

Bos en Cramer ontbijten met Al Gore

Den Haag

Gedurende een ontbijt-ontmoeting woensdagochtend 15 oktober van drie kwartier hebben de ministers Cramer van VROM en Bos van Financiën de globale klimaatproblematiek besproken met Al Gore. Dit heeft het ministerie van VROM woensdag bekendgemaakt.

Het gesprek ging onder meer over de ontwikkelingen va het klimaatbeleid in de VS en de financiële architectuur van het volgend jaar af te sluiten internationale klimaatakkoord van Kopenhagen.

Al Gore sprak zijn waardering uit voor de Nederlandse inspanningen op het gebied van het terugdringen van de CO2-uitstoot en energiebesparing. Ook sprak hij de hoop uit dat Nederland, net als bij de kredietcrisis, een leidende rol zal spelen bij het totstandkomen van internationale klimaatafspraken.

Bos:Een aardige vent
Minister Bos over Al Gore: 'Een inspirerende man die wereldwijd politici in beweging krijgt op een van de belangrijkste vraagstukken van deze tijd. Een aardige vent om mee om tafel te zitten en te praten over wat Nederland kan doen op het gebied van klimaat en energiebeleid.'

Cramer verheugd over kennis Gore
Minister Cramer toonde zich verheugd over de kennis van Al Gore over de Nederlandse situatie. 'Het is duidelijk dat de Nederlandse regering op de goede weg is. Wij zijn heel actief in de aanloop naar "Kopenhagen". Die conferentie wordt heel belangrijk; daar moeten we een akkoord sluiten dat de klimaatproblematiek voor de komende decennia onder controle moet krijgen.'
Provincie:
Tag(s):