maandag, 28. juli 2008 - 22:08

Bosnische kinderen vieren vakantie in Nederland

Maandag zijn zo'n 150 Bosnische kinderen geland op Vliegbasis Eindhoven. Klaas Wilting, ambassadeur van de Stichting Europa Kinderhulp, heeft de kinderen opgehaald in Banja Luka in Bosnie. De Koninklijke Luchtmacht voert deze vlucht met een KDC-10 transportvliegtuig uit in het kader van haar humanitaire taakstelling.

Na aankomst op Vliegbasis Eindhoven zijn de kinderen met bussen naar bijna alle provincies gebracht. Hier ontmoeten ze hun gastgezin, bij wie ze drie weken lang liefdevol worden opgevangen voor een mooie vakantie. Stichting Europa Kinderhulp heeft de totale organisatie van deze vakanties in handen.

De kinderen zijn afkomstig uit Travnik, Zvornik en Tuzla. Het doel is om de Bosnische kinderen, die normaal onder erbarmelijke omstandigheden leven, tijdens een rustige vakantieperiode te helpen hun dagelijkse zorgen te vergeten. Op deze wijze biedt Europa Kinderhulp rechtstreeks hulp en kunnen de kinderen, door drie weken onbezorgde vakantie, weer op adem komen.

Sinds februari 2001 is Klaas Wilting, oud-politievoorlichter van Amsterdam, ambassadeur van Europa Kinderhulp. In dat kader zal hij eind juli de groep kinderen uit Bosnië ophalen. Uit een eerder interview: “Het is bijna niet denkbaar dat veel kinderen in Europa het zo moeilijk hebben. Het is goed dat deze kinderen even uit hun normale sleur komen en liefdevol worden opgevangen in gastgezinnen. En deze gastouders zijn de ruggengraat van Europa Kinderhulp.�

Stichting Europa Kinderhulp organiseert jaarlijks vakanties bij Nederlandse gastgezinnen voor ongeveer 2000 kansarme kinderen uit verschillende Europese landen als Nederland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Oekraïne en Duitsland bij Nederlandse vakantiegezinnen. Zowel de medewerkers als de gastgezinnen doen het werk voor de kinderen geheel op vrijwillige basis.
Provincie:
Tag(s):