woensdag, 27. februari 2008 - 20:26

Boten op het droge voor de HISWA

Amsterdam

Woensdag werden de eerste boten voor de HISWA 2008 in Amsterdam de kade opgehesen. De boten, die te groot zijn om via de weg te transporteren, kwamen aan via de Amstel om vervolgens via een dieplader verder vervoerd te worden naar de RAI.

De belangstelling voor deelname aan de HISWA 2008 is groter dan ooit. De inschrijvingen stroomden veel vroeger dan andere jaren in groten getale binnen, aldus een woordvoerder van de HISWA. Nu al is 90% van het beursoppervlak definitief gereserveerd. Opvallend dit jaar zijn de veelal grotere stands van trouwe deelnemers en de interesse van veel nieuwe bedrijven, aldus de zegsman. HISWA 2008 vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 maart in Amsterdam RAI.

Opvallend zijn de ruim 40 nieuwe en ‘terug van weggeweest’ deelnemers zoals onder andere Scheepswerf De Breedendam, BBiZZ Adventure in Sports, Endeavor Yachts, Kolibri Jachtbouw, Noflik Sailing, Scandinavia Yachts, Jachtwerf Serry, Special Yachts Holland, Windy Boats Benelux, Victoriasloepen en Van Speijk Yachts. Maar ook bij de toeleveranciers en bij de aanbieders van kleinere boten zijn er diverse nieuwe namen te bespeuren.

HISWA 2008 wil graag investeren in het aantrekken van meer jeugdige watersporters naar de beurs. “Voor exposanten is het belangrijk dat we ook jongere bezoekers naar de beurs trekken, want zij zijn natuurlijk de potentiële kopers van de toekomst. Daarom bieden we jeugd tot en met 16 jaar gratis toegang tot de beurs,� zegt Joke Ekelschot. Twee activiteiten op de beursvloer zullen zich bovendien met name op deze jongere doelgroep richten. In de Fun Water Zone zal het activiteitenprogramma van vorig jaar met onder andere wakeboardstunts, wedstrijdjes in kleine boten en gratis zeillessen verder uitgebouwd worden. Nieuw in Hal 7 is de HISWA Virtual Experience waar bezoekers hun kennis, behendigheid en competitiedrang kunnen testen op diverse simulatoren, computerspellen en consoles op het gebied van watersport.
Provincie:
Tag(s):