dinsdag, 22. januari 2008 - 21:01

Bouw gemeentehuis Westerveld te volgen via webcam

Diever

De bouw van het nieuwe gemeentehuis van Westerveld in Diever is met ingang van 22 januari ook te volgen vanuit de luie stoel. Met ingang van die dag maakt een webcam 24 uur per dag beelden van het bouwterrein. De beelden zijn te zien op de website van de gemeente Westerveld: www.gemeentewesterveld.nl

Deze week zal de kijker het ‘plaatsen’ van de palen zien. De palen onder het nieuwe gemeentehuis worden niet geheid, maar geboord. Door te kiezen voor deze boortechniek, ontstaat minder geluidshinder voor omwonenden, dan bij heien. Ook is de kans op beschadigingen van percelen in de nabije omgeving vrijwel uitgesloten.

Op 23 november 2007 hebben burgemeester Tryntsje Slagman – Bootsma en oud-burgemeester Anne Meijer het startschot gegeven voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Daarna leek de bouw een aantal weken stil te liggen: er werd echt ‘achter de schermen’ gewerkt aan prefab betonelementen. In week 14 start de aannemer met het plaatsen van betonwanden; omstreeks week 22 wordt het hoogste punt bereikt.

In december 2008 verhuizen de medewerkers van de gemeente Westerveld – met uitzondering van de buitendienstmedewerkers die hun standplaats in Dieverbrug hebben en houden – van Havelte naar Diever.
Provincie:
Tag(s):