zondag, 13. januari 2008 - 13:31

Bouw van woon/winkelcomplex in Vaals van start

Vaals

In Vaals is donderdag 10 januari de bouw gestart van het nieuwe winkel/-wooncomplex aan de Maastrichterlaan. Het nieuwe winkelcentrum bestaat uit ca. 1.900 m2 winkelruimte, 37 luxe huurappartementen, 37 parkeerplaatsen voor bewoners en 190 openbare parkeerplaatsen. De openbare parkeergarage wordt geëxploiteerd door de gemeente Vaals. De winkelruimte wordt gehuurd door Albert Heijn, die naast een grote supermarkt ook een Gall en Gall gaat exploiteren. Als alles volgens plan verloopt wordt het complex in het voorjaar van 2009 in gebruik genomen.

Het complex is onderdeel van het grote project Von Clermont Park. Dit omvat de bouw en aanleg van ca. 250 woningen en appartementen, een ondergrondse openbare parkeergarage, een winkelcentrum, een park en een evenementenplein. In het gebied werken de gemeente Vaals, ontwikkelaar Situs te Capelle aan den IJssel en de Woningstichting Vaals samen. De ruimte voor deze herontwikkeling is ontstaan door het slopen van leegstaande fabrieken, de gemeentewerf en verouderde appartementen.

Het nieuwe complex is een aanvulling op het hoogwaardige toeristische centrum van Vaals en zal door vormgeving en uitstraling het streven van de gemeente Vaals naar kwaliteitsverbetering van de gemeente tastbaar maken. Heel bijzonder is het terugbrengen van een oude beekloop over het evenementenplein en door het park.
Provincie:
Tag(s):