maandag, 19. mei 2008 - 19:25

"Bouwkunde heeft weer een hart"

Delft

Vandaag is het ontwerponderwijs aan de faculteit Bouwkunde weer begonnen. In tenten op het TU-terrein hebben studenten en docenten elkaar weer ontmoet. Voorzitter van het College van Bestuur, Dirk Jan van den Berg en de decaan van Bouwkunde, Wytze Patijn, gaven aan trots te zijn op de snelle herstart en de onderlinge spirit om er iets moois van te maken. Patijn: "Bouwkunde heeft weer een hart".

Ondertussen krijgt de TU Delft van alle kanten sympathieke steunbetuigingen binnen. Mensen die een verhaal, anekdote, blij of droevig gevoel hebben, kunnen dat met de TU delen. Deze berichten kunnen worden achtergelaten op het weblog van het faculteitsblad B-Nieuws ; http://bnieuws.wordpress.com/ De Faculteit Bouwkunde is van plan om de input van dit weblog te gebruik voor een boek over het faculteitsgebouw.

Woensdagavond om acht uur houdt hoogleraar Van Weeren van de faculteit Bouwkunde een lezing over brand in grote gebouwen. Met name de brand in zijn faculteit zal hierbij aan bod komen. Volgens Van Weeren was de constructie van het gebouw perfect in orde. Het stortte pas geruime tijd na het uitbreken van de brand in, waardoor iedereen ruimschoots de tijd had het gebouw te verlaten en de omgeving ontruimd kon worden.
Provincie:
Tag(s):