maandag, 11. februari 2008 - 21:15

Bouwproject Morenhoek van start

Heerlen

In Heerlen zijn maandag de bouwwerkzaamheden aan de Morenhoek gestart. De komende maanden wordt deze plek omgetoverd tot een klein, intiem pleintje waaraan jongeren wonen. De ‘nieuwe’ Morenhoek wordt naar verwachting nog voor de kerstdagen opgeleverd, meldt de gemeente Heerlen.

In de panden rondom de Morenhoek realiseert woningcorporatie Weller 9 appartementen voor jonge starters en 4 studentenstudio’s. Daarnaast is er ruimte voor een grand café en komen er een aantal kleine units voor startende ondernemers of ondernemers die iets speciaals willen doen. De typische architectuur van de panden blijft gehandhaafd. Ook de eigenaar van dansschool ‘Swing Inn’ heeft plannen om zijn pand op te knappen. En in een latere fase krijgt de ‘achterzijde’ van de Luciushof zeer waarschijnlijk een nieuw aanzicht.

Het project Morenhoek maakt deel uit van de Centrumvisie. Met de Centrumvisie werkt Heerlen aan haar binnenstad. De pleinen en straten daaromheen hebben al een nieuwe inrichting en uitstraling gekregen. Ook verbeterden een aantal ondernemers op het Pancratiusplein de gevels volgens de richtlijnen uit het Beeldkwaliteitsplan.
Provincie:
Tag(s):