vrijdag, 1. februari 2008 - 13:17

Bouwvergunning voor ‘stacaravans’ Bonte Vlucht geschorst

Doorn

De voorzieningenrechter heeft de bouwvergunning voor het plaatsen van 34 stacaravans op Recreatiepark De Bonte Vlucht in Doorn geschorst. Volgens de rechter zijn de stacaravans erg groot en nauwelijks verplaatsbaar. Daarom moeten ze worden aangemerkt als recreatiewoningen. Het bestemmingsplan verbiedt de bouw van extra recreatiewoningen op het terrein.

De stacaravans die op het terrein moesten komen, hebben een nokhoogte van 3,80 meter. Er zitten wel wielen onder de caravans, maar die lijken volgens de rechter niet bedoeld om de bouwwerken nog over het terrein te kunnen verplaatsen. ,,Zowel het uiterlijk als de constructie duidt erop dat de bouwwerken zijn bedoeld om permanent op de eenmaal ingenomen standplaats te blijven staan en het is niet aannemelijk geworden dat de bouwwerken, nadat ze zijn geplaatst, eenvoudig en zonder ingrepen in het terrein zijn te verwijderen of te verplaatsen’’, aldus de rechter.

De bouwvergunning had daarom geweigerd moeten worden en wordt nu geschorst tot zes weken nadat de gemeente heeft beslist op het bezwaarschrift van de personen die de rechtszaak begonnen waren.
Provincie:
Tag(s):