maandag, 1. december 2008 - 20:43

Boze chauffeurs camperen in tuin werkgever

Emmen

Zo'n 20 boze chauffeurs van het transportbedrijf RRW in Emmen zetten maandagavond hun caravans en tenten in de tuin van hun werkgever.

Ze hebben al drie maanden geen loon ontvangen. FNV bestuurder Edwin Atema hoopt dat de werkgever zich door deze actie snel failliet laat verklaren.

De chauffeurs van transportbedrijf RRW raken door het wangedrag van hun baas in de problemen. Want de huren en hypotheken moeten betaald blijven. Atema: "Er is zelfs een chauffeur die de medicijnen voor zijn zieke dochter niet meer kan betalen. Deze werkgever stort zo'n twintig gezinnen in de ellende".

Lijntje

De werkgever houdt zijn werknemers keer op keer aan het lijntje. Vrijdag beloofde hij dit weekend de salarissen te betalen. Vandaag trok hij die belofte weer in. Atema: "Als hij zich failliet laat verklaren dan kan het UWV de salarisbetalingen overnemen. Het UWV heeft toegezegd met spoed de WW-uitkering te verstrekken als het faillissement wordt aangevraagd."

De chauffeurs geloven hun werkgever niet meer. Hij heeft in de afgelopen maanden al diverse keren beloofd zich failliet te laten verklaren dan wel het salaris over te maken, maar dat doet hij niet. De woedende chauffeurs hopen met deze ludieke actie zaken te bespoedigen. De FNV bestuurder: "Hij heeft een grote villa met landgoed, dus daar passen wel twintig caravans en tenten."
Provincie:
Tag(s):