dinsdag, 11. maart 2008 - 6:55

Brabants verkeer eist twee doden

Oeffelt

Op twee plaatsen in Brabant waren er ongelukken te betreuren waarbij doden vielen. Bij ongevallen op de Hapseweg bij Oeffelt en de A58 bij Gilze kwam een persoon om het leven.

Om ongeveer 20.20 uur botste de man op de Hapseweg in Oeffelt (gemeente Boxmeer) frontaal op een tegenligger. Volgens een politiewoordvoerder zou een van beide automobilisten door nog onbekende reden in de rechterberm gereden zijn en geprobeerd hebben deze fout te corrigeren. Daarbij stuurde hij echter zo sterk naar links dat hij op de verkeerde weghelft terecht kwam en zijn tegenligger hem niet meer kon ontwijken.

De bestuurder van de andere auto is bij het ongeval zeer ernstig gewond geraakt. De traumahelikopter kwam ter plaatse en heeft assistentie verleend aan het ambulancepersoneel. De man is in uiterst kritieke toestand overgebracht naar het universitair Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Voor zijn leven wordt volgens de politie gevreesd.

Gilze

Bij een aanrijding op de Rijksweg A58 nabij afslag Gilze is maandagavond rond 19.45 uur een 40-jarige man om het leven gekomen. De man reed in zijn bestelauto vanuit de richting Tilburg in de richting van Gilze. Toen de man voornemens was om een vrachtwagen in te halen schrok hij vermoedelijk van een auto die hem links inhaalde.

De man verloor daardoor de macht over het stuur waarna de bestelauto in de middenberm terecht kwam en hij meerdere keren over de kop sloeg. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en kwam op het wegdek terecht. Hij was op slag dood.

Verkeersspecialisten van de Unit FTO hebben een onderzoek ingesteld om de exacte toedracht van het ongeval te achterhalen.
Provincie:
Tag(s):