woensdag, 20. februari 2008 - 15:59

Branchegerichte actieweken bij CWI

Regio

De periode van 25 februari tot 9 mei staat bij de CWI-vestigingen volledig in het teken van branches die te maken hebben met krapte op de arbeidsmarkt. Iedere week staat er een andere branche centraal. Tijdens deze Brancheweken worden er diverse activiteiten georganiseerd om vraag en aanbod van werk bij elkaar te brengen.

Het gaat hier onder meer om banenmarkten, branchedagen, workshops, bedrijfsbezoeken en ‘speeddates’ tussen werkgevers en werkzoekenden. Een actieweek gericht op jongeren zal ook deel uitmaken van het programma.

De branches waar de actie zich de komende weken op gaat richten zijn: horeca, bouw, techniek, productie & industrie, transport & logistiek, beveiliging, bewaking & geüniformeerde beroepen, zakelijke dienstverlening, ambachten, detailhandel en zorg.

De Brancheweken richten zich op een brede groep werkzoekenden. Onder andere op baanveranderaars en jongeren, maar ook op werkzoekenden met minder kansen op de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen en 45-plussers. Het aanbieden van praktijkgerichte om- en bijscholing, stages of leerwerkbanen kan voor deze werkzoekenden de opstap betekenen naar een reguliere baan.

CWI organiseert de actieweken in samenwerking met UWV, gemeenten, brancheverenigingen en kenniscentra.

Een greep uit de activiteiten in Oost-Nederland:
Werkzoekenden en werkgevers kunnen tijdens de week van de horeca op 25 februari terecht voor een inloopmiddag bij CWI Nijmegen. Op 7 maart kunnen werkgevers en werkzoekenden met elkaar kennismaken tijdens het ‘Bouw-café’ bij CWI Almelo. CWI Doetinchem organiseert op 21 maart de ‘Dag van de chauffeur’ en in Zutphen vindt van 14 tot en met 17 april de ‘Week van het ambacht’ plaats. Samen met de CWI’s uit Deventer en Apeldoorn worden gedurende de week verschillende activiteiten georganiseerd, met op 16 april een ambachtelijke banenmarkt in de Burgerzaal in Zutphen.

Meer informatie over de brancheweken is te vinden op www.werk.nl
Provincie:
Tag(s):