dinsdag, 24. juni 2008 - 20:35

Brand bij Groen recycling

Zevenbergen

Het is de tijd van het jaar dat veel hooi, afkomstig van de bermen van de wegen, afgevoerd wordt naar verzamelplaatsen. Eén van die plaatsen is “Groen Recycling� waar het hooi gebruikt wordt als grondstof voor compost. Dinsdagavond even voor 17.30 uur is er brand ontdekt bij het bedrijf aan de Middenweg in Moerdijk.

De brand was in de verre omtrek te zien door de enorme rookpluim, die van het brandende hooi af kwam. Bij het ter plaatse komen van de brandweer was direct duidelijk dat veel water nodig was om de brandende hooibalen te blussen. De brandweer schaalde daarom ook gelijk op tot “zeer grote brand�.

De rookwolken bereikten niet zo’n grote afstand. Voor alle zekerheid is door de brandweer onderzoek gedaan naar de overlast van deze wolken. De brandweer heeft geen bedreigende situatie daarin gevonden, zodat ook de sirenes niet hebben hoeven klinken.

Om de dekking van het gebied veilig te stellen is conform regionale afspraken de brandweer van Halderberge (groep Oud Gastel) gealarmeerd. De ploeg heeft tot het moment dat de eerste voertuigen terugkwamen van het brandadres om 23.15 uur op de kazerne in Zevenbergen gezeten.

Tot dinsdagochtend vroeg, even voor vijven keerde de laatste wagen terug van het brandadres, is er geblust. De door het materieel van het bedrijf uit elkaar getrokken hooi werd direct afgeblust door de aanwezige brandweerlieden. De korpsen Moerdijk, Halderberge, Roosendaal, Breda en de regionale brandweer zetten in het totaal ongeveer 50 mensen in.
Provincie:
Tag(s):