woensdag, 2. juli 2008 - 19:48

Brand bij meubelbedrijf door blikseminslag

Koningsbosch

In Koningsbosch is woensdag aan het begin van de avond brand uitgebroken in een bijgebouw van een meubelzaak aan de Prinsenbaan. De brand brak uit door blikseminslag. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de meubelzaak en een naastgelegen motorzaak.

In de opslagplaats waren geen mensen aanwezig, meldt een woordvoerder van de brandweer. Ook kon de brandweer voorkomen dat containers met stookolie vlam vatten. Rond 18.30 uur had de brandweer de brand onder controle. De opslagloods is volledig uitgebrand.

De brand ontstond door het onstuimige weer dat woensdagmiddag van zuid naar noord over de provincie trok. In Zuid-Limburg was er enige wateroverlast, zoals in Slenaken, zegt woordvoerder Eumelen van de brandweer. Ook in Maastricht brak er door de bliksem brand uit in een woning, maar die kon snel worden geblust. Verder zijn er in Gulpen-Wittem twee bomen omgewaaid, aldus de zegsman.

Ook het treinverkeer in Limburg ondervindt hinder van het weer. Door blikseminslag is er geen treinverkeer mogelijk tussen Heerlen en Maastricht en Blerick en Eindhoven.
Provincie:
Tag(s):