zondag, 17. augustus 2008 - 18:21

Brand Hoofddorp vermoedelijk door ongeluk ontstaan

Hoofddorp

Op zondag 17 augustus is na verschillende verhoren, in opdracht van de officier van justitie, de vrijdag als verdachte bij de brand in Hoofddorp aangehouden 17-jarige Hoofddorper, in vrijheid gesteld. Dit heeft de politie zondagmiddag laten weten.

De vrijlating gebeurde nadat uit het tot nu toe ingestelde politieonderzoek bleek dat ‘de van de verdachte geziene gedragingen geen gronden meer bevatten die de conclusie rechtvaardigen dat hij betrokken was bij een gepleegd strafbaar feit’, aldus de politie.

Ongeluk met brandende kaarsjes
Vooralsnog wordt uitgegaan dat er sprake is van een ongeluk. Uit de verklaringen van de 17-jarige jongen, één van de bewoners van één van de woningen, is gebleken dat hij enkele kaarsjes brandde bij de foto van zijn overleden vader.

Vervolgens is hij in slaap gevallen. Op een gegeven moment schrok hij wakker en toen was er brand in de woonkamer. Hij is direct de woning uitgevlucht en heeft bij buren alarm geslagen. Ook heeft hij een huisdier uit de achtertuin in veiligheid gesteld. Deze gedragingen worden bevestigd door getuigen.

Door omstandigheden kon er door de politie en brandweer nog geen technisch onderzoek worden ingesteld naar de noodlottige brand. Dat zal op maandag 18 augustus worden gedaan.
Provincie:
Tag(s):