vrijdag, 5. december 2008 - 8:47

Brand in winkel met kerstdecoraties

Haaksbergen

De brandweer van Haaksbergen werd vrijdagochtend omstreeks 05.45 uur gealarmeerd voor rookontwikkeling en brand bij een tijdelijk winkel in kerstdecoratie aan Markt in Haaksbergen. Door een snelle inzet kon uitbreiding naar naastgelegen panden voorkomen.

De melding kwam via de politie op de alarmcentrale binnen. Voor een middelbrand rukte de brandweer Haaksbergen kort daarop uit. Bij aankomst bleek er brand te zijn op de benedenverdieping van het pand.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling, mede als gevolg van het branden van de aanwezige decoratiematerialen. Omdat het er even op leek dat de brand zich uitbreidde werd omstreeks 6.20 uur opgeschaald tot ‘grote brand’.

De brandweer gaf iets voor 07.00 uur het sein ‘brandmeester’. Er is rook- en waterschade in het gehele pand. De inventaris kan als verloren worden beschouwd. Salvage is momenteel aanwezig om de schade af te handelen.

De oorzaak van de brand, alsmede de hoogte van het schadebedrag is niet bekend. De technische recherche van politie Twente verricht in de loop van de dag onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):