zondag, 18. mei 2008 - 10:13

Brand in woonhuis, twee mensen van dak gered

Boxtel

Bij een uitslaande brand in een woonhuis aan de Fellenoord zijn zaterdagavond twee mensen door de brandweer van het dak gered. De overige bewoners, waaronder kinderen, konden op tijd de woning verlaten met behulp van omwonenden.

De brand is vermoedelijk op de zolder van perceel 11 ontstaan en overgeslagen naar perceel 9. In dit pand wonen verschillende mensen en er was ook een feestje. De brandweer was met groot materieel uitgerukt en kon de twee op tijd van het dak halen. De straat werd geheel afgezet wat een strop betekende voor de aanwezige horeca gelegenheden.

Er was korte tijd sprake van instortingsgevaar van één kant van de woning maar dat bleek niet zo te zijn volgens de brandweer. De burgemeester van Beers is ter plaatse gekomen en heeft met meerdere mensen, in het bijzonder bewoners gesproken. Alle bewoners hebben zelf, of met hulp van Salvage, voor voorlopig een ander onderdak gevonden. De technische recherche van de politie zal de zaak in de loop van de week onderzoeken.De toedracht van de brand zal door de politie worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):