donderdag, 18. september 2008 - 22:00

Brand Keldonk: verband met ruzie Easy Life

Den Bosch

Alhoewel het door de politie nog niet bevegstigd wordt is er mogelijk een verband tussen de brand in een kapitale woonboerderij in Keldonk en de Easy Life-affaire. De Telegraaf meldt donderdagochtenddat de brand direct te maken met het drama rond het Helmondse beleggingskantoor. De boerderij in Keldonk brandde half juli tot de grond toe af.

De politie zou na uitvoerig speurwerk aanwijzigingen hebben gevonden voor brandstichting in het landhuis van vastgoedhandelaar Frank van den Berk. Deze was kort voor de brand in een ernsitg zakelijk geschil verwikkelt met Easy Life-topman John W.

De voorlopige hechtenis van drie ex-directieleden van het Helmondse beleggingsadvieskantoor Easy Life is met negentig dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. De verdachten zaten al veertien dagen vast op verdenking van fraude.

Een vierde verdachte mocht in afwachting van het onderzoek naar huis. Volgens justitie heeft Easy Life voor mogelijk 33 miljoen euro beleggingsfraude gepleegd en zijn enkele honderden investeerders gedupeerd. Het bedrijf belegde in Amerikaanse levensverzekeringen. Zo'n tweehonderd gedupeerden van Easylife bezochten woensdagavond een informatiebijeenkomst in Waalwijk. Die bijeenkomst was georganiseerd door een advocatenkantoor uit Den Bosch. Inmiddels houden vier advocaten zich bezig met de gedupeerden van Easylife in een poging geld terug te halen.
Provincie:
Tag(s):