donderdag, 19. juni 2008 - 21:58

Brand na explosie in chemiebedrijf

Tiel

Bij een chemiebedrijf aan de Papesteeg in Tiel heeft woensdagavond brand gewoed na een explosie in het bedrijf.Daarbij hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.De brandweer rukte rond 21.30 uur met groot materieel uit.

Ook brandweerkorpsen uit onder andere Geldermalsen, Buren en Culemborg kwamen ter ondersteuning. De brand ontstond in een silo midden op het bedrijfsterrein. De brand sloeg al snel over van de eerste verdieping naar de tweede en derde verdieping van de silo.

Omdat het een chemiebedrijf betrof, liet de brandweer direct metingen verrichten naar eventueel vrijgekomen stoffen. Al snel werd duidelijk uit de metingen dat er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen en er dus geen schadelijke effecten voor de volksgezondheid waren. De gemeente en politie zijn daarop langs de huizen, direct gelegen aan de Papesteeg gegaan en hebben bewoners hierover geïnformeerd.

Met inzet van twee hoogwerkers en zeven eenheden werd de brand onder controle gehouden. De enorme hitte die hierbij vrijkwam bemoeilijkte het werk van de brandweer waardoor zij genoodzaakt waren elkaar op de hoogwerkers vaak af te wisselen. Kort na middernacht kon het sein brandmeester worden gegeven nadat warmtebeeldcamera’s eventueel verborgen brandhaarden konden uitsluiten.
Provincie:
Tag(s):