zaterdag, 5. januari 2008 - 21:18

Brand op balkon slaat naar binnen

Den Haag

Op het balkon van een flat aan de Hengelolaan is vanavond even na zeven uur brand ontstaan. Door de hitte sneuvelde een ruit en sloeg het vuur naar binnen. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

De brandweer werd om elf minuten over zeven gealarmeerd door meerdere achterburen en rukte uit met twee voertuigen en een ladderwagen. Ze forceerden de voordeur van de woning en trof een vuurhaard aan in de bijkeuken. Op het balkon stond een gasgestookt kooktoestel waarvan de gasfles in brand bleek te staan. Vermoedelijk is het kooktoestel na gebruik aan blijven staan en is door oververhitting een defect in de gasleiding ontstaan. Vervolgens is het uitstromende gas ontbrand met als gevolg de vuurhaard die door de achterburen werd gezien.

Door de hitte is de ruit van de bijkeuken gesprongen en is het vuur naar binnen geslagen. Al vrij snel kon het sein "brand meester" worden gegeven, mede doordat de binnendeuren van de woning gesloten waren is uitbreiding van de brand voorkomen. In de bijkeuken ontstond brandschade en in de aangrenzende keuken was sprake van lichte rookschade. De totale schade aan de woning is ongeveer 15.000 euro.
Provincie:
Tag(s):