donderdag, 5. juni 2008 - 17:52

Brand schutterij-museum leidt tot zorguitbreiding Veiligheidshuis

Venlo

De Veiligheidshuis-keten in Venlo is uitgebreid met een contactpersoon van de GGZ Noord- en Midden-Limburg. Ook vindt er twee keer per jaar een bestuurlijk overleg plaats tussen de gemeente in de personen van burgemeester Hubert Bruls (veiligheid) en wethouder Jan Lamers (zorg) en het bestuur van GGZ NML. Dat zijn de afspraken die zijn gemaakt in een gesprek tussen de gemeente en het bestuur van de GGZ Noord- en Midden-Limburg, dat op maandag 2 juni plaatsvond. Het gesprek vond plaats mede naar aanleiding van de perikelen rondom de verdachte van de brandstichting in het Schutterijmuseum in Steyl van 10 april jl.

Bruls noemde het een prima gesprek, waarin goede stappen zijn gezet. “Je kunt niet alle incidenten voorkomen, maar je moet er wel naar streven.� In het Veiligheidshuis zitten de diverse veiligheids- en zorgpartners wekelijks met elkaar om tafel voor casusoverleg. Volgens Bruls is de veiligheidshuisketen met de GGZ NML als nieuwe schakel sterker en completer geworden.

Hij is ook verheugd met de afspraak om twee keer per jaar op bestuurlijk niveau overleg te voeren. “In dat overleg kunnen specifiek Venlose gevallen en ontwikkelingen aan de orde komen. Daarnaast leer je elkaar beter kennen en weet je waar zaken vandaan komen.�
Provincie:
Tag(s):