maandag, 28. april 2008 - 19:27

Brand vermoedelijk veroorzaakt door hennepkwekerij

Roermond

De brand die woedde in de kelders van een groot winkelbedrijvencomplex in Roermond is mogelijk veroorzaakt door een hennepkwekerij. Dit maakt een woordvoerder van de politie Limburg maandag bekend.

De brandweer gaf maandagochtend rond 08.30 uur het sein ‘brand meester’ Eerder werd zondagavond rond 23.00 uur al aangegeven dat de brand meester was, maar dit werd later ingetrokken, toen bleek dat het vuur nog in de achterste delen van het keldercomplex woedde, zo meldt de brandweer. Hierdoor moest de brandweer opnieuw opschalen.

De brand brak zondagmiddag rond 14.00 uur uit in het gebouwencomplex op de hoek van de Prins Bernhardstraat/Koninginnelaan. Een brandweerman werd met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis gebracht en is ter observatie opgenomen.

Even voor negen uur gingen zondagavond de sirenes in de Roermondse binnenstad. De bewoners werden verzocht ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven.

In het oude fabriekspand zijn drie bedrijven gevestigd waaronder de Euromarkt, een soort zwarte markt die op zondag altijd is gesloten. Er zijn volgens de woordvoerder van de brandweer dan ook geen personen aanwezig in het pand waar de brand woedde.

Maandag heeft het nablussen nog tot drie uur geduurd. Op dit moment is de politie in afwachting van bouwdeskundige van de gemeente. Vanwege instortingsgevaar zullen zij eerst de kelder inspecteren. Daarom blijft het vooralsnog een vermoeden dat de brand is veroorzaakt door een hennepkwekerij, aldus de zegsman van de politie.
Provincie:
Tag(s):