vrijdag, 28. maart 2008 - 12:31

Brand verwoest bovenwoning

Utrecht

Vannacht is een bovenwoning aan de Bilderdijkstraat in Utrecht door brand verwoest. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Om 00.30 uur kwam bij de alarmcentrale van de brandweer de eerste melding binnen. Omwonenden zagen vlammen en rook uit de woning komen. De brandweer Utrecht is daarop met twee blusvoertuigen en een autoladder uitgerukt. Later is een tweede autoladder gealarmeerd maar deze is niet ingezet.

Bij aankomst was er sprake van een uitslaande brand aan de voor- en achterzijde van de woning. De brandweer heeft geprobeerd de woning te betreden maar door de hevigheid van de brand was de situatie te gevaarlijk. Na anderhalf uur kon brand meester worden gegeven. Dit betekent dat de brand onder controle is en er geen uitbreiding meer wordt verwacht. Dezelfde nacht is de brandweer nog twee keer teruggeweest omdat het vuur weer oplaaide.

Er zijn geen personen in de woning aangetroffen. Op de bovenste verdieping kon echter, in verband met instortingsgevaar, niet gezocht worden. De politie verricht vandaag verder onderzoek. Er is brand- rook- en waterschade bij de omliggende woningen. Over het schadebedrag en de oorzaak is nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):