donderdag, 31. januari 2008 - 19:23

Brandstichters buurthuis aangehouden

Klazienaveen

Deze week zijn drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht op oudejaarsavond brand te hebben gesticht in een buurthuis aan de Lange Spruitstraat in Klazienaveen. Kort voor de jaarwisseling werden de ramen van het buurthuis door, vermoedelijk zwaar vuurwerk vernield, waarna vuurwerk naar binnen is gegooid en er veel schade is ontstaan.

In het onderzoek dat is gestart heeft de politie informatie verzameld die leidde tot de aanhoudingen van het drie tal deze week. Een deel van de informatie is binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem.

Een 24 jarige man uit Zwartemeer en twee mannen uit Klazienaveen van 20 en 25 jaar worden verantwoordelijk gehouden voor deze zaak. Bij hun aanhoudingen trof de politie in de woningen onder meer zwaar vuurwerk, een jachtgeweer met munitie, meerdere vuurwerkpistolen en andere wapens aan. Al deze spullen zijn in beslag genomen. De verdachten uit Klazienaveen zijn na verhoor heengezonden. De man uit Zwartemeer zit nog vast, hij wordt vrijdag voorgeleid.

In zijn woning werd tenslotte nog een hennepkwekerij met bijna tweehonderd planten aangetroffen, die door de politie is ontmanteld.
Provincie:
Tag(s):