vrijdag, 30. mei 2008 - 14:26

Brandstichters Kennemerland aangehouden

Heemskerk

In het onderzoek naar de verschillende aangestoken branden, die de afgelopen maanden hebben gewoed in Heemskerk en Beverwijk, heeft de politie Kennemerland twee verdachten aangehouden. Dit heeft de politie vrijdagmiddag 30 mei laten weten.

Mede door verschillende getuigenverklaringen en uitgebreide buurtonderzoeken konden beide mannen worden aangehouden. Het aangehouden tweetal kende elkaar niet en werkte dus ook niet samen.

Op donderdag 8 mei werd een 25-jarige inwoner van Beverwijk aangehouden. Hij heeft bekend een auto in brand te hebben gestoken op de Garonnestraat. Dit gebeurde in de nacht van 6 op 7 maart. Bij deze brand raakten twee auto's zwaar beschadigd.

De man heeft ook bekend op 1 april 's nachts brand te hebben gesticht in een auto in de Waalstraat. Het vuur sloeg over op andere auto's. In totaal liepen vier auto's schade op. Door deze brand moest een deel van een nabijgelegen flat worden ontruimd.

Een kleine twintig dagen later, op dinsdag 27 mei, werd een 22-jarige man uit Heemskerk aangehouden. Deze man wordt ook verdacht van meerdere brandstichtingen.

Beide mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten. De politie sluit niet uit dat de mannen meer branden op hun kerfstok hebben, ook meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondanks deze aanhoudingen is de politie nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die meer weten van de branden in Heemskerk en Beverwijk. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Velsen via 0900 - 8844. Anoniem iets melden kan ook via Stichting Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 - 7000.
Provincie:
Tag(s):