donderdag, 28. februari 2008 - 11:16

Brandstichtertjes in de kraaggepakt

Stadskanaal

De politie heeft meerdere brandstichtingen in Stadskanaal opgelost. Een groepje jonge kinderen blijkt verantwoordelijk voor de brandjes. Eind januari werd brand gesticht bij een school aan de Meester Neuteboomstraat in Stadskanaal. Een medewerker van de school betrapte vier jongens van 8 jaar en een meisje van 10 jaar. Eén van de jongens had wat afval in brand gestoken, terwijl de anderen toekeken.

Afgelopen week zijn opnieuw twee zeer jonge verdachten in de kraag gevat. In dit geval gaat het om twee jongetjes van 5 en 8 jaar. Zij blijken verantwoordelijk te zijn voor een brandstichting in bosjes aan de Brummelkant, onder een bruggetje aan De Weegbree en coniferen aan de Brummelkant. Met name bij deze laatste brand was het gevaar voor overslaan van de brand op een naastgelegen pand groot.

Met de ouders van alle jonge dadertjes is een gesprek gevoerd. Daarbij is ook gewezen op de verantwoordelijkheid van de ouders. Dit betreft bijvoorbeeld het voor handen hebben van aanstekers door de jeugdigen. Strafrechterlijke vervolging van de kinderen is gezien hun leeftijd niet mogelijk. Wel zijn alle jongeren aangemeld voor het STOP-traject. STOP is bedoeld voor kinderen tot 12 jaar, die zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit. Via dit traject leren ze wat ze verkeerd hebben gedaan en hoe je andere keuzes kan maken.
Provincie:
Tag(s):