woensdag, 22. oktober 2008 - 14:33

Brandstichting Bakkerstraat opgelost

Utrecht

De politie heeft begin oktober het onderzoek naar brandstichting in de Bakkerstraat afgerond. Drie verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting.

Verdachten brandstichting Bakkerstraat aangehouden
Op donderdagmorgen 28 februari kreeg de politie rond 05.30 uur een melding dat er brand woedde in een bestelbus die in de Bakkerstraat stond. De brandweer bluste de brand en voorkwam dat de brand zich uitbreidde naar naastgelegen winkels en woningen. Wel brandde de bestelbus uit en liep een pui van een winkel brandschade op. De politie constateerde na onderzoek dat er sprake was van brandstichting en stelde nader onderzoek in naar verdachten.

Beelden van cameratoezicht werden veiliggesteld en leidden naar de verdachten. De beelden zijn ook getoond bij het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op 12 maart. Dit leverde wel tips op, maar loste de zaak niet op. Op dinsdag 30 september hield de recherche twee mannen uit Rotterdam aan (van 20 en 22 jaar oud), een week later, op maandag 6 oktober, kon een derde verdachte uit Rotterdam (21 jaar oud) worden aangehouden. De mannen zijn verhoord over hun betrokkenheid bij de brandstichtingen. Ze hebben hun betrokkenheid bekend en gaven aan uit baldadigheid een voorwerp in brand te hebben gestoken. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het dossier wordt verzonden aan het Openbaar Ministerie.
Provincie:
Tag(s):