donderdag, 3. juli 2008 - 21:17

Brandstichting bij voetbalvereniging

Den Haag

Woensdagavond rond half elf is brand gesticht op het terrein van de voetbalvereniging HBS aan de Daal en Bergselaan. Een partij kunststof platen die moesten dienen als de nieuwe ondervloer van het voetbalveld is hierbij in brand gestoken. De brandweer moest met groot materieel de brand te lijf.

De kunststof platen, in totaal 14.000 m2, waren verpakt in open kratten en stonden voor het hek van de vereniging op de parkeerplaats. Donderdag zouden de platen als ondergrond gebruikt worden voor nieuw aan te leggen kunstgrasvelden. Buurtbewoners ontdekten de brand en waarschuwde de brandweer voor een buitenbrand. Uit het eerste onderzoek van de politie is de verdenking reëel dat er sprake is geweest van brandstichting.

De brandweer en de politie ondervonden zeer veel hinder van het massaal toegestroomde publiek waardoor het personeel en materieel niet snel ter plaatse kon komen. De politie had de grootste moeite om het zeer opdringerige publiek (700-1000 man) op afstand te houden. Een 50-jarige Hagenaar werd uiteindelijk aangehouden omdat hij weigerde aanwijzingen van het politiepersoneel op te volgen. Vier politieagenten moesten met ademhalingsproblemen worden behandeld door de GGD. Zij konden na behandeling hun dienst hervatten.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het oplossen van deze brandstichting waarbij de schade meer dan 200.000 euro bedraagt? Kent u de daders of heeft u andere informatie die voor de politie van belang kan zijn? Belt u dan met de recherche van Bureau Segbroek via 09000-8844. Belt u liever anoniem? Dan kan via de meldlijn meldt Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):