donderdag, 22. mei 2008 - 19:24

Brandstichting boekenwinkel

Veen

In de nacht van woensdag op donderdag is omstreeks 00.45 uur brand gesticht in een boekenwinkel aan de Witboomstraat. Een nog onbekende dader heeft iets brandbaars, gedacht wordt aan een soort molotovcocktail, door de ruit van de voordeur gegooid. Het brandend voorwerp kwam voor de kassa op de grond terecht.

Een omwonende die glasgerinkel en het geluid van een achteruit rijdende auto hoorde, ging samen met de eigenaar naar binnen. Zij doofden de vlammen door deze uit te trappen. De politie neemt de brandstichting hoog op, mede omdat in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei jl. met een vuurwapen op de etalageruiten werd geschoten. Hierdoor werden twee ruiten vernield. De politie onderzoekt of er samenhang is tussen beide zaken.

De getuige verklaarde eerst gehoord te hebben dat een auto hard achteruit reed. Daarna hoorde hij een klap en glasgerinkel. Hij is naar buiten gegaan en zag dat er vlammen te zien waren in de boekwinkel en dat er rookontwikkeling was ontstaan. De eigenaar van de zaak kwam op dat moment ook al aanlopen waarna zij samen de brand gedoofd hebben. De technische recherche stelt vandaag een uitgebreid onderzoek in. Salvage is gewaarschuwd om de eerste maatregelen namens de verzekeringsmaatschappij te nemen.
Provincie:
Tag(s):