dinsdag, 25. maart 2008 - 11:02

Brandweer Abcoude houdt zaterdag open dag

Abcoude

Zaterdag 29 maart organiseert de Vrijwillige Brandweer Abcoude in samenwerking met gemeente Abcoude een open dag voor de vrijwillige Brandweer. Het doel van deze dag is het werven van nieuwe leden voor het brandweercorps in Abcoude. De open dag vindt plaats van 13.00 uur tot en met 16.30 op het Dr. van Doornplein gelegen in het centrum van Abcoude.

De dag herbergt een aantal spectaculaire evenementen. Zo wordt er een demonstratie gegeven van het opensnijden van een autowrak én zal er een uitgebreide blusdemonstratie zijn. Ook is er aandacht voor het materieel dat de brandweer in kan zetten. Van het korps in Mijdrecht is de hoogwerker geleend en ook de reguliere TAS-sen (Tank Auto Spuit) van de gemeente Abcoude zijn te bekijken.

De grootste uitdaging waar de Brandweer tegenwoordig tegen aanloopt is het op peil houden van het korps. Mensen zijn minder gebonden aan de plek waar zij wonen dan dat dit vroeger het geval was. Er zijn mensen die wonen in Abcoude, maar die elders werken én er zijn mensen die in Abcoude werken, maar die elders wonen. Het korps in Abcoude stelt zich flexibel op. Zó kunnen al deze mensen lid worden van de brandweer en bijdragen aan de veiligheid in het dorp. Naast de Brandweer zullen andere hulpverleningsdiensten aanwezig zijn om zo een goed beeld te geven van de hulpverleningsketen.
Provincie:
Tag(s):