woensdag, 17. september 2008 - 8:50

Brandweer Alkmaar heeft tijdelijk nieuw onderkomen

Alkmaar

Vandaag woensdag 17 september 2008 verhuist de brandweer in Alkmaar van de kazerne aan de Koningsweg naar de nieuwe, tijdelijke brandweerkazerne aan de Stationsweg.

Als symbolisch gebaar overhandigt burgemeester Bruinooge de sleutels van de oude kazerne aan de plaatsvervangend directeur van Woonwaard, de heer T. Bos. Vervolgens vertrekt een stoet brandweerwagens richting de locatie aan de Stationsweg, waar de burgemeester deze nieuwe kazerne officieel opent.

Om plaats te maken voor de winkels en woningen op de Paardenmarkt én omdat de kazerne aan de Koningsweg niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet, moet de brandweer verhuizen. Het nieuwe onderkomen aan de Stationsweg is tijdelijk omdat de nieuwbouw bij het Stadskantoor nog niet gereed is. Op 18 september beginnen de werkzaamheden ter voorbereiding op de sloop van het pand aan de Koningsweg.

Burgemeester Piet Bruinooge is blij met de opening van de tijdelijke brandweergarage. Hij zegt hierover: "Door de bouw van de tijdelijke brandweergarage kan het bouwproject aan de Paardenmarkt sneller worden gestart en hoeft dit niet te wachten op de oplevering van de nieuwe brandweergarage bij het Stadskantoor in het voorjaar van 2010.

Belangrijk is ook dat met de locatie van de tijdelijke garage een snelle uitruk van de brandweer mogelijk blijft. Met de buurt zijn hierover goede afspraken gemaakt. Zo kunnen de stoplichten op de kruising van de Stationsweg en de Helderseweg worden beïnvloed om overbodig sirenegebruik tegen te gaan."
Provincie:
Tag(s):