zondag, 5. oktober 2008 - 11:42

Brandweer Almelo promoot goed gebruik rookmelder

Almelo

Brandweer Almelo neemt actief deel aan de Nationale Brandpreventieweken, die plaatsvinden van 4 tot en met 25 oktober. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 90% van de mensen rookmelders belangrijk vinden, maar slechts 60% er een heeft gekocht.

Echter is alleen kopen niet voldoende. Een rookmelder moet ook geplaatst zijn wil deze zijn werk goed kunnen doen. Om het aanschaffen en daadwerkelijk installeren van de rookmelder te promoten staat brandweer Almelo op 4 en 25 oktober op de Koornmarkt in Almelo. Vanaf 10 uur kunnen mensen hier terecht om te ervaren hoe de omstandigheden zijn tijdens een brand.

Brandpreventiecheck
Daarnaast werken de woningstichting Beter Wonen en onderwijsinstelling Het ROC van Twente mee aan de promotie van de brandpreventieweken. Zo worden op dinsdag 7 en woensdag 15 oktober een aantal woningen onderworpen aan een brandpreventiecheck, die door studenten van het ROC van Twente in samenwerking met de brandweer worden afgenomen.

Tijdens deze check wordt bekeken of er een rookmelder is geplaatst en wat de gevaren zijn van verschillende apparaten in huis. Als er geen rookmelder aanwezig is, dan worden die geplaatst. Download de brandpreventiecheck via www.brandweer.almelo.nl.
Provincie:
Tag(s):