woensdag, 31. december 2008 - 13:28

Brandweer Amsterdam leert jongeren een 'vuurwerklesje'

Amsterdam

Jongeren die rond oud en nieuw zijn opgepakt wegens het gevaarlijk of ongeoorloofd afsteken van vuurwerk, krijgen begin januari voorlichting over vuurwerk van de brandweer Amsterdam-Amstelland en Halt Amsterdam-Amstelland.

Brandwachten van Brandweer-Amsterdam-Amstelland en medewerkers van Halt Amsterdam-Amstelland leggen de opgepakte jongeren uit wat de gevaren en gevolgen zijn van verkeerd gebruik van vuurwerk. Ook vertellen ze hoe je op een veilige en verantwoorde manier vuurwerk kunt afsteken.

Leerstraf en werkstraf
Deelname aan een van de voorlichtingsbijeenkomsten maakt onderdeel uit van de leerstraf die jongeren krijgen opgelegd nadat ze zijn opgepakt door de politie. Daarnaast krijgen deze jongeren ook nog een werkstraf. Het doel van deze voorlichting is om overlast en ongelukken voor een volgende jaarwisseling te voorkomen.

De politie heeft tot nu toe ongeveer 100 jongeren voor vuurwerkovertredingen aangehouden. Dit aantal ligt iets onder het aantal jongeren dat vorig jaar is aangehouden.

De komende dagen verwacht Halt Amsterdam-Amstelland dat dit aantal nog zal toenemen. De politie gaat in ieder geval nog tot 4 januari door met extra controles op het afsteken van vuurwerk.
Provincie:
Tag(s):