donderdag, 25. december 2008 - 17:42

Brandweer beperkt branduitbreiding

Den Haag

Door onbekende oorzaak is donderdagmorgen rond half vier brand ontstaan in een woning op de Richard Wagnerlaan. De bewoonster van de woning is met rookinhalatieklachten vervoerd naar een ziekenhuis. De brandweer wist de brand tot de woonkamer te beperken.

De alarmcentrale kreeg rond half vier een melding van een medebewoner van het portiek aan de Richard Wagnerlaan. Hierbij is aangegeven dat rook zich in het trappenhuis verspreidde.

Ter plaatse trof de brandweer een brand aan de voorzijde van de woning, in de woonkamer. Hierbij kwam veel rook vrij. De eerste inzet was daarom gericht op het in veiligheid brengen van de bewoners van het portiek, vervolgens werd de brand geblust.

De bewoonster van het brandadres was van 'anders-dan-andere geluiden' wakker geworden en had zichzelf in veiligheid gebracht. Zij is naar een ziekenhuis vervoerd in verband met rookinhalatie. De bewoner van de woning direct boven de brand is door de brandweer naar buiten gebracht. De overige bewoners van het portiek bleken veilig in hun eigen woning.

De branduitbreiding is beperkt tot de woonkamer, maar de rest van de woning heeft rook- en roetschade opgelopen. De bewoonster lijkt hier voorlopig niet te kunnen verblijven. De Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade en mogelijkheid tot bewoning in te schatten, de woning af te dichten en zo nodig te beredderen.

De overige woningen in het portiek zijn na afloop van de brand bemeten op giftige rookgassen. Hierbij zijn na ventilatie geen verontrustende waarden gemeten.
Provincie:
Tag(s):