dinsdag, 16. september 2008 - 13:34

Brandweer bevrijdt persoon uit automatische stapelgarage

Den Haag

Dinsdagochtend rond acht uur heeft de brandweer een persoon bevrijdt uit de automatische stapelgarage van het hoofdkantoor ANWB aan de Wassenaarseweg. De persoon is stabiel vervoerd naar een ziekenhuis.

Rond acht uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale, dat er een man bekneld zat in een stapelmachine bij het hoofdkantoor ANWB. Ter plaatse trof de brandweer de man aan in de automatische stapel parkeergarage. In deze parkeergarage worden door bewegende plateaus auto’s vol automatisch geparkeerd.

De man en zijn collega waren een storing aan het verhelpen. Door onbekende oorzaak raakte de man bekneld tussen een bewegend plateau op de tweede etage van de garage. Deze plek was lastig te bereiken voor de brandweer, waardoor het bevrijden bemoeilijkt werd. Echter door improvisatie en goede samenwerking met ambulancepersoneel en Technisch Beheer van de ANWB kon de brandweer de man bevrijden.

De man is door een arts van de trauma helikopter gestabiliseerd en daarna vervoerd naar een ziekenhuis met een ambulance. Er volgt nog een onderzoek door de Arbeidsinspectie naar de oorzaak van het ongeval. Tot die tijd blijft de garage buiten dienst.
Provincie:
Tag(s):