zondag, 27. april 2008 - 10:39

Brandweer 'blust' dorst bij Enschede Marathon

Enschede

In het kader van Meer Rood Op Straat is Brandweer Enschede zondag 27 april zichtbaar aanwezig in de stad. De brandweer voorziet de lopers van de Enschede Marathon van water. Dit heeft de gemeente Enschede laten weten.

Brandweer Enschede wil met ‘Meer Rood Op Straat’ meer zichtbaar in de stad aanwezig zijn om contact te leggen met burgers, ondernemers en instellingen. Daarom kan het gebeuren dat je de brandweer ook tegenkomt als er geen brand of hulpverlening is.

Zondag staat Brandweer Enschede met een brandweervoertuig aan de Hogelandsingel. Hier bemenst de brandweer een verzorgingspost voor sporters die de 5 km, 10 km of halve marathon lopen. De hardlopers worden door brandweermensen voorzien van water en uiteraard de nodige aanmoedigingen, zodat ze vol energie hun weg kunnen vervolgen.

De brandweer kon bij dit grote evenement uiteraard niet achterweg blijven, want de brandweer en water vormen een eenheid. ‘Het is voor de brandweer goed om ook eens water weg te geven als er geen brand is’, aldus de gemeente. De brandweer wenst iedereen die zondag meeloopt heel veel succes.
Provincie:
Tag(s):