vrijdag, 15. augustus 2008 - 8:05

Brandweer brengt bewoners en huisdieren in veiligheid

Den Haag

In de nacht van donderdag op vrijdag rond één uur heeft de brandweer van acht woningen aan de Meppelweg de bewoners en hun huisdieren in veiligheid gebracht na brand.

In het portiek van deze bewoners zorgde een brandend bankstel namelijk voor een flinke rookontwikkeling. De ambulancedienst zag de bewoners na en vervoerde hiervan zes personen naar een ziekenhuis.

Rond kwart voor één belden meerdere bewoners van de portiekflat naar de alarmcentrale om een brand te melden. Ter plaatse trof de brandweer een brandend bankstel in het portiek aan, met daarbij een flinke rookontwikkeling. Vanwege deze rook wilden de bewoners hun woning ontvluchten, maar konden niet door het trappenhuis. Twaalf personen aan de voorzijde van het woongebouw zijn daarom met een redvoertuig in veiligheid gebracht. De overige bewoners zijn aan de achterzijde van de flat op het balkon in de frisse lucht gaan staan. Zij zijn na ventilatie van het trappenhuis ook buiten de flat opgevangen. Met de bewoners is een aantal huisdieren in veiligheid gebracht.

De ambulancedienst heeft een aantal bewoners nagezien en uiteindelijk zes personen naar een ziekenhuis vervoerd. Wie niet vervoerd werd, mocht in de remise van de HTM wachten tot de woningen weer betreden konden worden.

Na het blussen van de brand in het portiek zijn de woningen gecontroleerd en door de brandweer weer vrijgegeven. Voor de mogelijke schade als gevolg van de rook is de Stichting Salvage gealarmeerd. Die kan bewoners begeleiden in de afhandeling van dit incident.
Provincie:
Tag(s):