woensdag, 14. mei 2008 - 13:16

Brandweer Delft redt maquettes en stoelen uit verwoest TU-gebouw

Delft

De brandweer heeft woensdag bij een reddingsoperatie, in het door brand verwoeste gebouw van de TU-Delft, minstens 80 historische maquettes en 200 kostbare historische stoelen weten veilig te stellen. Dit zegt een woordvoeder van de TU-Delft.

De kostbaarheden stonden op de onderste bouwlaag van het pand waar het vuur niet bleek te zijn geweest. Schade aan de stoelen is er niet. Wel is er lichte schade te betreuren aan een nog onbekend aantal maquettes.

Asbest

Daarnaast heeft de brandweer vandaag een inspectie uitgevoerd op de aanwezigheid van witte asbest die bij de instorting van het gebouw is vrijgekomen in de nabije omgeving van het sportveld van de TU Delft en de balkons van de studentenflats aan de Balthasar van de Polweg. Bij de woningen is geen asbest aangetroffen en zijn vrijgegeven waardoor studenten weer terug kunnen naar hun flat. Het sportveld was al afgezet en dat blijft zo tot de deeltjes door een gespecialiseerd bedrijf zijn opgeruimd.

Einde brandweer

De brandweer heeft inmiddels flink teruggeschaald. Eén tankautospuit zal tot morgenochtend nog waken over het verloren pand.

Meer informatie omtrent de brand in de TU-Delft
Provincie:
Tag(s):