zaterdag, 1. maart 2008 - 13:56

Brandweer druk met stormschades

Hoogeveen

In grote delen van het land heeft de brandweer zaterdag haar handen vol aan het afwikkelen van stormschades. Het gaat daarbij vooral om omgewaaide bomen, losgewaaide dakpannen en loshangende reclameborden.

In Amersfoort waaide van een flat in aanbouw bouwmatriaal. Dit kwam op een schuurdak terecht.

In het Zuid-Hollandse Pijnacker kwam een 15 meter hoge conifeer boven op een woning terecht.

De storm heeft afgelopen nacht de circustent van het Staatscircus Moskou-Holiday ernstig beschadigd. Het circus, dat dit weekend in het Brabantse Zeeland haar tenten heeft opgeslagen, zal door de schade voorlopig geen voorstellingen geven.

In het Drentse Fluitenberg moest de Hoogeveensche brandweer een dak verstevigen van een schuur die door de storm eraf dreigde te blazen. In Zuidwolde waaide een boom omver en viel bovenop een woning, de schade was groot.

Eveneens is in het Drentse dorp Kerkenveld vanochtend een automobilist van de weg geblazen. Zij kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer moest eraan te pas komen om de vrouw uit haar auto te bevrijden. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.Ook in Noord-Brabant en Overijssel kwamen veel meldingen van schade binnen.

Het KNMI verwacht dat in de middag de wind wat minder wordt.
Provincie:
Tag(s):