maandag, 14. april 2008 - 15:34

Brandweer Enschede bezoekt senioren

Enschede

In het kader van Meer Rood Op Straat gaat Brandweer Enschede in de komende maand aan zelfstandig wonende senioren voorlichting geven over brandveiligheid thuis. Dit heeft de gemeente Enschede maandag laten weten.

Brandweer Enschede wil met Meer Rood Op Straat meer zichtbaar in de stad aanwezig zijn om contact te leggen met burgers, ondernemers en instellingen. ‘Dus voortaan kom je de brandweer ook tegen als er geen brand of hulpverlening is. Dit doen we ook door meer op locatie of in de wijk te oefenen’, aldus de brandweer.

Senioren en brandveiligheid
Iedere maand organiseert Brandweer Enschede twee activiteiten in het kader van Meer Rood Op Straat. De komende maand richt Meer Rood Op Straat zich op brandveiligheid bij senioren. De brandweer gaat op bezoekt bij zelfstandig wonende senioren.

Er is bewust gekozen voor zelfstandig wonenden, omdat bijvoorbeeld verzorgingstehuizen voorzien zijn van een vergunning voor brandveilig gebruik. Bij dit soort gebouwen wordt al veel aandacht besteed aan brandveiligheid.

Bij brand zijn zelfstandig wonende senioren een extra kwetsbare bevolkingsgroep. Want de meeste senioren, zo’n 80%, woont zelfstandig én alleen. Bij brand zijn zij vaak op zichzelf aangewezen.

Daarom gaat Brandweer Enschede voorlichting geven over brandveiligheid thuis. We bezoeken de komende maand een aantal wooncomplexen om middels een presentatie op maat de bewoners meer bewust te maken met brandveiligheid in hun woonomgeving.

Brandveiligheidscheck en gratis rookmelder
De presentatie wordt opgevolgd door een bezoek aan de diverse woningen. Hier wordt door de brandweer samen met de bewoner een brandveiligheidscheck uitgevoerd. Als blijkt dat bewoners geen rookmelder hebben, krijgen ze er een van de brandweer.
Provincie:
Tag(s):