dinsdag, 18. november 2008 - 15:21

Brandweer Enschede gaat ondergronds

Enschede

In het kader van Meer Rood Op Straat bezoekt Brandweer Enschede de komende periode parkeergarages in de gemeente Enschede. Doel van het bezoek is om meer kennis te krijgen in de verschillende types parkeergarages. Dit heeft de gemeente maandag 17 november bekendgemaakt.

Brand in parkeergarage
Tot en met woensdag 10 december gaat Brandweer Enschede bijna iedere dag op bezoek bij diverse parkeergarages in de gemeente Enschede. Aanleiding hiervoor is onder andere de aanbevelingen die in het rapport van TNO staan over de brand in een parkeergarage in Rotterdam in 2005.

Deze leerpunten worden in dit Meer Rood Op Straat programma meegenomen. Dit betreffen met name leerpunten over constructies, brandverloop en hoe op te treden bij brand in een parkeergarage.

Met Meer Rood Op Straat wil Brandweer Enschede de veiligheid en het risicobewustzijn van zowel de inwoners in hun directe leefomgeving als van de brandweer vergroten. De brandweer is meer zichtbaar in de stad aanwezig om contact te leggen met burgers en/of instellingen.
Provincie:
Tag(s):