dinsdag, 19. augustus 2008 - 15:41

Brandweer Enschede rookt studenten uit

Enschede

In het kader van Meer Rood op Straat wil de brandweer meer zichtbaar in de stad aanwezig zijn en contact leggen met de inwoners van Enschede. Doel hiervan is om de inwoners meer risicobewust te maken. Dus voortaan is de brandweer ook op straat als er geen brand of een ongeval is. Zo ook tijdens de introductieweek van de nieuwe studenten.

Tijdens de introductieweek van de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente is de brandweer bij diverse activiteiten aanwezig om de nieuwe student voorlichting te geven over brandveiligheid op kamers. Uit onderzoek is gebleken dat de brandveiligheid in veel studentenhuizen nog niet optimaal is. In Enschede hebben een groot aantal studentenhuizen een brandveiligheid-vergunning, maar een even zo groot aantal heeft dit niet. Zij hebben hier geen wettelijke verplichting toe. En bovendien is het altijd van belang dat studenten zich ook brandveilig gedragen. Daarom vindt de brandweer het belangrijk om goede voorlichting te geven.

Naast het verkrijgen van informatie is er ook wat te doen voor de studenten. In een tent heeft de brandweer een studentenkamer nagemaakt. De tent wordt onder de rook gezet en de studenten kunnen zelf ervaren hoe het is om hierin rond te lopen. Ze moeten in de `kamer' een vermiste medestudent zoeken. Verder kunnen ze een vlam in de pan blussen. Ook heeft de brandweer een speciale checklist voor de student ontwikkeld. Deze kunnen ze invullen en kosteloos opsturen naar de brandweer. Waar noodzakelijk, neemt de afdeling Risicobeheersing van Brandweer Enschede actie om de studentenwoning te controleren.
Provincie:
Tag(s):