donderdag, 2. oktober 2008 - 17:09

Brandweer Enschede wint landelijke innovatieprijs

Den Haag

Brandweer Enschede heeft voor Meer Rood Op Straat de Jan van der Heydenprijs gewonnen. Dit is een innovatieprijs die dit jaar voor het eerst binnen Brandweer Nederland is uitgereikt.

Brandweer Enschede heeft met Meer Rood Op Straat de Jan van der Heydenprijs gewonnen. Dit is een prijs die jaarlijks door Brandweer Nederland uitgereikt wordt voor het meest innovatieve korps. Brandweer Enschede was genomineerd voor het onderdeel Maatschappelijke betrokkenheid. De prijs is uitgereikt op 2 oktober tijdens het jaarlijkse congres van de NVBR (Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding).

Met name het wijkgericht werken van Meer Rood Op Straat en de wijkscan werd als innovatief ervaren. Door de risico's per wijk in kaart te brengen, kan Brandweer Enschede heel gericht contact leggen met burgers en instellingen om de risico's te verlagen en de brandveiligheid te vergroten. En uiteraard heeft het groene blusvoertuig, dat tijdelijk ingezet wordt voor Meer Rood Op Straat activiteiten, hoge ogen gescoord tijdens het congres.

Meer Rood Op Straat verhoogt de veiligheid en het risicobewustzijn van zowel de inwoners in hun directe leefomgeving als van de brandweer. Samen zorgen we daarvoor!

Brandweer Enschede is erg trots dat ze als eerste korps in Brandweer Nederland de prijs in ontvangst mag nemen.
Provincie:
Tag(s):