donderdag, 9. oktober 2008 - 0:21

Brandweer Gorinchem rukt uit onder politie-begeleiding

Gorinchem

De brandweerlieden in Gorinchem gaan de hele maand oktober alleen nog hulp verlenen in de Haarwijk als zij daarbij politiebegeleiding krijgen. Een groep Marokkaanse jongeren zorgt daar al geruime tijd voor behoorlijke overlast en maakt het de brandweer soms onmogelijk om haar werk te doen.

Eind september moest de brandweer de blus-aktiviteiten stoppen omdat uit een groep van zo'n 15 raddraaiers enkelen in en op de brandweerwagen klommen. Deze groep zorgt al langere tijd voor veel overlast, waarbij regelmatig brand wordt gesticht.

Begin volgende week zal er een gesprek plaatsvinden tussen de Politie, de gemeente Gorinchem en een aantal jongeren. Tot die tijd, of zo lang er geen oplossing voor het probleem is, zal de brandweer niet meer zonder politiebegeleiding de wijk in gaan, met alle gevaren van dien.

Deze groep belet de soms zeer dringende hulp die de brandweer aan burgers in nood moet en wil geven. Helaas is dat op dit moment niet op een voor de brandweer verantwoorde en veilige manier te doen.
Provincie:
Tag(s):