zondag, 28. september 2008 - 18:20

Brandweer Leeuwarden beklimt Alpe d’Huez

Na een lange periode van voorbereiding staan zaterdag de zeven brandweerlieden van Brandweer Leeuwarden aan de voet van de Alpe d’Huez. De weeromstandigheden zijn perfect, 20 graden en geen wind. De fietstocht van 13,8 km met een stijgingspercentage van soms 11,5 % gaat beginnen. De spanning onder de fietsers bereikt een hoogtepunt, tijd om het startschot te lossen.

Joost de Geus fietste in een toptijd van 1 uur en 13 minuten naar de top van de berg. Martijn Brouwer, Karin Zomers en Jan Beuving zijn de trotse nummers twee, drie en vier.

De overige fietsers hebben het zwaar, maar de wil om boven te komen was sterk. André Kooistra met in zijn wiel Henk Hasenbos, en Ronald Wouda zijn de fietsers die vervolgens de top bereikten. Bij de finish zijn de fietsers onthaald door Johan Postma, Commandant van Brandweer Leeuwarden.

Brandweer Leeuwarden is trots. Iedereen heeft het gehaald en met geheven hoofd gaan we 15 oktober de cheque aan een vertegenwoordiger van de Nederlandse Brandwonden Stichting overhandigen.
Provincie:
Tag(s):