vrijdag, 4. januari 2008 - 13:37

Brandweer massaal gesaboteerd bij blussen caravanbrand

Haulerwijk

In de nieuwjaarsnacht kreeg de brandweer van Haulerwijk een melding van een brand aan de Norgerwerg. Eenmaal ter plaatse bleek dat er twee caravans, vol gestopt met brandbaar materiaal, vlak naast een woning in brand stonden. Nog voordat de brandweerlieden waren begonnen met de bluswerkzaamheden, werden ze al bestookt met flessen en zwaar vuurwerk, waaronder vuurpijlen.

Poging slaan brandweerman
Tijdens het blussen bleef een grote groep omstanders zeer vervelend aanwezig. Naast het gooien van zwaar vuurwerk werden ook de brandweerauto van het contact gezet, knikken in de brandslangen gelegd en de brandkraan dicht gedraaid. Tevens probeerden enkele omstanders een lid van het vrijwillige brandweerkorps te slaan. Toen dit niet lukte werd hij bedreigd.

Fles bier naar agente gegooid
De politie was inmiddels gewaarschuwd, maar door de dichte mist konden de agenten niet tijdig arriveren. Eenmaal ter plaatse bleek de brand te zijn geblust, maar één van de aanwezigen gooide ondanks dat nog een fles bier naar een agente. Door de brand is er een grote schade ontstaan in het net gerenoveerde centrum.

Politieonderzoek
De politie neemt deze zaak bijzonder hoog op en onderzoekt de openlijke geweldpleging tegen de leden van het vrijwillige brandweerkorps Haulerwijk. Een grote groep omstanders heeft namelijk het werk van de hulpdiensten bijna onmogelijk gemaakt. Zo worden binnenkort de betrokken brandweermannen en diverse getuigen gehoord. De politie sluit diverse aanhoudingen niet uit.
Provincie:
Tag(s):