donderdag, 13. maart 2008 - 14:22

Brandweer-organisatie zeer aangeslagen na dood duiker

Terneuzen

De brandweerorganisatie van de gemeente Terneuzen, alle brandweerlieden en vrijwilligers zijn zeer aangeslagen door het plotse overlijden van collega Wim Matthijssen. Wim Matthijssen maakte onder meer deel uit van het duikteam. Hij overleed woensdagavond als gevolg van een duikongeval.

Willem Hendrikus Pieter Matthijssen, geboren 5 augustus 1969 in Essen (België), werd 38 jaar. Omdat Willem in het universitair ziekenhuis van Gent is overleden moet zijn stoffelijk overschot door de Belgische overheid worden vrijgegeven.

In opdracht van de Officier van Justitie wordt onderzoek gedaan naar het ongeval. Het is nog niet bekend wanneer de begrafenis of crematie zal plaatsvinden. Wel is al duidelijk dat dit met zogeheten korpseer zal geschieden.De gemeente heeft een condoleanceregister geopend op het stadhuis van Terneuzen. Daarnaast staat er een digitaal condoleanceregister op de gemeentelijke website. Binnen een uur zijn hier al honderden condoleances opgetekend.

Op het stadhuis in Terneuzen en de gemeentelijke vestigingen in Axel en Sas van Gent hangt de Nederlandse vlag half stok. Op de diverse brandweerkazernes hangt de brandweervlag halfstok tot en met de dag van de begrafenis of crematie.

Het gemeentebestuur en de brandweer zullen in overleg met de familie rouwadvertenties plaatsen. Voorlopig geldt als condoleanceadres, de brandweerkazerne Terneuzen, Mr. F.J. Haarmanweg 15 in Terneuzen.
Provincie:
Tag(s):